dinsdag 28 juni 2011

Envelopes - Harriet RussellIn 1998 begon Harriet Russell, destijds student aan de Glasgow School of Art, met het versturen van enveloppen naar zichzelf, later ook naar familie en bekenden. Met het adres wel heel bijzonder weergegeven!
Van de 130 verstuurde enveloppen kwamen er maar liefst 120 aan, en 75 ervan zijn te zien in het boek 'Envelopes - A puzzling journey through the Royal Mail'. Een aanrader voor iedere post- en mail art liefhebber!

Hieronder een greep uit de geweldige vondsten. Die dikwijls een flinke uitdaging betekenden voor de postmedewerkers, en dankzij hun noeste arbeid kwamen de enveloppen op het juiste adres. Al dan niet voorzien van de trotse woorden 'Solved by Glasgow mail centre' op de achterkant.Een inspirerend boek!
Meer over en van Harriet Russell kun je lezen op haar website en op haar blog. Saillant detail is dat haar over-over-grootvader Henry Ponsonby - privé-secretaris van koningin Victoria - ook enveloppen versierde, lees meer over hem en zijn achter-achter-kleindochter in dit artikel.

1 opmerking:

Eva zei

I think I saw some of her covers in an exhibition in the "Musée de la Psote" (Paris)! They are amazing!