zondag 19 februari 2012

Pixar postzegels!

Een hele lieve verrassing van postcrosser Rebecca. Ze had me via Postcrossing een mooie kaart gestuurd, ik stuurde haar iets terug wat ik passend vond en zie, nu deze mooie postzegels!
De films Ratatouille en Up vind ik erg mooi (die worden hier thuis dan ook met enige regelmaat afgespeeld), en ook de moraal in Cars (1, deel 2 moeten we nog zien) en Wally.Rebecca schreef dat de frankeerwaarden in de VS recent veranderd zijn. In dit geval, de binnenlandse zegels, is 44 dollarcent omgeturnd naar 'Forever'.
Dat komt bekend voor: een paar jaar geleden was Nederland al aan de beurt: 44 eurocent werd '1', waar je 46 eurocent voor neertelde, en sinds 1-1-2012 is dit - zo'n beetje stilzwijgend - verhoogd naar 50 cent.

Over de Amerikaanse 'Forever' postzegel is nog meer te lezen, bijvoorbeeld op Missive Maven's weblog.

Het onderwerp "Nederlandse 'voor altijd' postzegels" voor Europa staat al een tijdje op de agenda voor m'n blog, daar kom ik nog op terug.

3 opmerkingen:

lidia zei

Ik vind die forever aanduiding erg onhandig eerlijk gezegd. Soms wil ik een Binnenland Forever postzegel gebruiken voor het buitenland maar hoe weet ik dan hoeveel ik moet bijplakken als er geen waarde opstaat?
Heb je een tip?

Heleen zei

Ik hoef het jou, als postexpert, niet uit te leggen :-) Maar ik heb héél even met hetzelfde dilemma gezeten!
En toen gebruikte ik voor het buitenland dan ook een oude (euro)postzegel van 44 ct, plus een 'flow'decemberzegel (36 ct per stuk aangezien je voor 20 zegels 7,20 euro neertelde) plus een bijplakzegel van 5 ct, en voila, een Europa-zegel!

Maar verder is het gewoon heerlijk hoofdrekenwerk. Hersengymnastiek.
Aangezien we nu 5 euro voor een velletje van 10 Nederland zegels betalen, zijn de Nederland-1 zegels nu 50 ct per stuk waard. Maar ik vermoed dat jij - net als ik - in december nog een stapel Nederland-1-zegels gehamsterd hebt. Die dus mooi in waarde gestegen zijn: we betaalden 46 ct per stuk en kunnen ze nu plakken t.w.v. 50 ct.
Dus vandaag de dag gebruik ik voor bijvoorbeeld 'Wereld' een Nederland-1 zegel plus oude 39 ct postzegel plus twee bijplakzegels van 3 cent of drie bijplakzegels van 2 cent.
Kun je het nog volgen? :-)

Maar... gebruikte ook jij niet de - gulden! - postzegels van www.postzegelsmetkorting.nl?!

Eva zei

It's so funny when the answer is even longer than the post... ;)